Ξεκινά σήμερα η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Καλείται ως ειδικός μάρτυρας ο Γιάννης Κυριακόπουλος, Δικηγόρος & Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κινήματος «YΠΕΡΒΑΣΗ

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, ΚΥΡΟΣ LAW OFFICES, ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ PSI ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ GRANT & EISENHOFER ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΝΟΣΩ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΚΑΙ PRIMARY DEALERS.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

Γ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 4 το μεσημέρι ξεκινούν και επίσημα οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

Η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής ήταν πριν από δέκα ημέρες, όταν κλήθηκε να εκλέξει προεδρείο. Τα διαδικαστικά ολοκληρώθηκαν τότε, και από σήμερα ξεκινά το έργο της.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, δεσμεύθηκε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη αλλά και καμία στοχοποίηση.
Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η έρευνα θα βασιστεί στην απόφαση της Βουλής σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να εξεταστούν οι λόγοι που οδήγησαν την χώρα και τους πολίτες στην φτωχοποίηση, σε ανεργία και στέρηση των δικαιωμάτων τους, με την εφαρμογή μίας πολιτικής που αποδείχθηκε λανθασμένη, ενώ είχε δηλώσει πως πρώτοι θα κληθούν μάρτυρες-κλειδιά που έλαβαν αποφάσεις και άρα μπορούν να βοηθήσουν στο έργο της την εξεταστική.

Οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής θα είναι ανοιχτές και στόχος είναι να ολοκληρωθούν στις 6 Οκτωβρίου, με δυνατότητα πάντως δίμηνης παράτασης να έχει ήδη προβλεφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή αποτελείται από 17 βουλευτές όλων των κομμάτων, με εκπροσώπηση κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης του καθενός. Ειδικότερα, αποτελείται από τους: Δημήτρη Βίτσα, Νίνα Κασιμάτη, Χαρούλα Καφαντάρη, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Κώστα Λαπαβίτσα, Νεκτάριο Σαντορινιό, Αντώνη Συρίγο, Γιώργο Ψυχογιό, Χαράλαμπο Αθανασίου, Σάββα Αναστασιάδη, Μάκη Βορίδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιώργο Γαλέο, Γιώργο Αμυρά, Νίκο Καραθανασόπουλο, Δημήτρη Καμμένο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Share Post