ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ-ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΛΑΙΚΗΣ-MARFIN ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ-ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΛΑΙΚΗΣ-MARFIN ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 6-7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Κατόπιν  προσκλήσεως του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων της πρώην Λαικής Τράπεζας και Τράπεζας Κύπρου επισκεφθήκαμε την Κύπρο από τις 5 έως τις 7  Φεβρουαρίου και συμμετείχαμε σε αλλεπάλληλες  συναντήσεις  με μέλη του Προεδρείου της Ενώσεως, νομικούς συμβούλους τους και ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Βασικός σκοπός της επισκέψεώς μας υπήρξε η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ήδη σε εξέλιξη δικαστικές μάχες που διεξάγονται σε διάφορα επίπεδα, σε διαφορετικές δωσιδικίες και με διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις, αλλά και η τοποθέτησή μας σε συγκεκριμένα ερωτήματα που μας είχαν τεθεί προηγουμένως.

Η εμπλοκή μας στην Διεθνή Διαιτησία κατά της Κυβέρνησης της Κύπρου για ομάδα περίπου χιλίων επενδυτών (καταθετών και κατόχων αξιογράφων και στις δύο Τράπεζες) ελλαδικής προέλευσης όπως επίσης και η ανάληψη υποθέσεων ομολογιούχων με εκδότη το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και εκδότες Ελληνικές Τράπεζες, απετέλεσαν αφορμή για να συζητήσουμε την βέλτιστη στρατηγική και για τους Κυπρίους παθόντες ενώπιον την ελληνικής, κυπριακής αλλά και ενδεχομένως και διεθνούς δωσιδικίας.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τις συνομιλίες μας αφορούσαν θέματα διαδοχής (καθολικής και ειδικής), εκκαθάρισης-εξυγίανσης- ευθύνης εποπτικών οργάνων, την αποζημιωτική βάση, θέματα παραγραφών, εξασφάλισης απαιτήσεων, όπως επίσης και τις ενδεχόμενες ευθύνες των όλων των εμπλεκόμενων προσώπων κατά την έκδοση ενημερωτικού δελτίου χρηματοπιστωτικών μέσων εισηγμένων σε αγορές.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, θα ανακοινώσουμε την οριστικοποίηση της συμφωνίας μας με Κυπριακά Δικηγορικά Γραφεία για την κατάθεση Ομαδικής Αγωγής στην Κύπρο εκ μέρους  των μετόχων της πρώην Λαικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

Ως συμπέρασμα αυτών των πολύωρων συζητήσεων προέκυψε ότι ο αγώνας για την δικαίωση των ζημιωθέντων από το Κυπριακό ‘Bail In”  συνεχίζεται και εμείς ως ΚYROS LAW OFFICES κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την δικαίωση των πελατών μας, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο είτε όπου αλλού είναι δυνατόν!