Διευκρινήσεις περί “διαγραφής δανείων 200.000 νοικοκυριών”

Καλησπέρα σας! Πρός όσους φίλους ζητούν διευκρινήσεις επί του δημοσιεύματος περί “διαγραφής δανείων 200.000 νοικοκυριών” (capital:  http://www.capital.gr/News.asp?id=2200467), ορισμένες “χρηστικές” διευκρινήσεις:

Οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με ένα συνολικό ποσόν περί τα 39 δισεκατ. ευρώ (50-11.4 που έμειναν “καβάτζα”) για 2 κυρίως λόγους: Γιά τις ζημίες από την συμμετοχή των ομολογιακών τους χαρτοφυλακίων (ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ) στο PSI και γιά τις ζημίες από τα επισφαλή δάνεια (οριστικές και μελλοντικές ζημίες από non performing loans -NPL’S).

Για τα δάνεια όπου, κατά τον τρόπο υπολογισμού της κάθε Τράπεζας, θεωρούνται οριστικώς “μη εξυπηρετούμενα” (“delinquent”) έχει ήδη προβλεφθεί η χρηματοδότησή τους! ‘Αρα, εκείνων τα δάνεια που έχουν διαγραφεί, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ να διεκδικούν την εξόφλησή τους οι Τράπεζες, καθώς αυτό ΗΔΗ ΕΓΙΝΕ! Αρα, η επαν-απαίτηση είναι ηθικά απαράδεκτη, νομικά επιλήψιμη και δικαστικά διώξιμη!

Ο δρόμος για εκείνους που τα δάνεια ανήκουν στην κατηγορία αυτή, δηλ. της οριστικής καθυστέρησης, εάν ασκηθούν αναγκαστικά μέτρα εις βάρος τους από τις Τράπεζες, ενώ αυτές έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί γι’αυτό ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΠΛΑΤΟΣ! Αυτό ακριβώς διακηρύσσουμε per mare per terra εδώ και μήνες για όσους οι Τράπεζες ΕΖΗΜΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ! ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ! ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

KYROS LAW OFFICES

Share Post