ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ

TEΛΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΑΠΕΤΕ:  20/12/2018

1. ΙΣΤΟΡΙΚΟ – Η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕ

Είναι γνωστό ότι το γραφείο μας έχει ήδη ασχοληθεί με την υπόθεση του εφάπαξ από το ΤΑΠΕΤΕ. Πολλοί πρώην εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι απεχώρησαν από την Τράπεζα με το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου που υλοποίησε η Τράπεζα με την υπ’ αριθμόν 289/19-12-2013 Εγκύκλιό της («κίνητρα για την εθελουσία αποχώρηση προσωπικού»), εκδήλωσαν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, απευθύνθηκαν στο γραφείο μας και άσκησαν αγωγές κατά του ΤΑΠΕΤΕ.

2. ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ – ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της Εθνικής απευθυνόταν:

  1. σε όσους είχαν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα άμεσης πλήρους σύνταξης την 19/12/2013
  2. σε όσους επρόκειτο να θεμελιώσουν δικαίωμα άμεσης πλήρους σύνταξης έως το 2016
  3. σε όσους εργαζομένους της Εθνικής έχουν ενσωματωθεί από τις τράπεζες FBB και PROBANK
  4. στους «υποστηρικτικούς» υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας (τεχνικούς, καθαρίστριες κτλ)

3.  Η ΥΠΟΘΕΣΗ – ΤΟ ΤΑΠΕΤΕ

Μετά την αποδοχή ένταξής τους στο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης, οι αποχωρήσαντες εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι το Δ.Σ. του «Ταμείου Αυτασφάλειας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος» (ΤΑΠΕΤΕ), δηλαδή του ταμείου στο οποίο ήταν ασφαλισμένοι, έλαβε αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα απόφαση για τροποποίηση του καταστατικού του, με την οποία θα «κουρευόταν» σημαντικά το εφάπαξ τους και θα γινόταν επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του. 

4. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι περισσότεροι από τους αποχωρήσαντες εργαζόμενους υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση και καταβολή του εφάπαξ βοηθήματός τους και τελούσαν εν αναμονή έχοντας εισπράξει -ορισμένοι- πολύ μικρά ποσά ως προκαταβολή, που όμως δεν επαρκούσαν για την κάλυψη ακόμη και των στοιχειωδών αναγκών τους, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους.

5. ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ

Σε αυτό το ιστορικό και θεσμικό πλαίσιο το γραφείο μας θα προβεί άμεσα στην κατάθεση αγωγών κατά του «Ταμείου Αυτασφάλειας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος» (ΤΑΠΕΤΕ), με αίτημα την διεκδίκηση του συνόλου του εφάπαξ βοηθήματος όπως αυτό είχε διαμορφωθεί πριν την τροποποίηση του Καταστατικού του με την από 16/12/2013 απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, με συνυπολογισμό των τυχόν προκαταβολών που έχουν ληφθεί.

6. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η επεξεργασία και η τεκμηρίωση των αγωγών είναι σε εξέλιξη με στόχο να αρχίσει άμεσα η κατάθεσή τους και έχει διαμορφωθεί από το γραφείο μας μια συμφέρουσα οικονομική πρόταση που καλύπτει και την κατάθεσης τυχόν έφεσης. Όσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλωθεί, τόσο θα περιορισθεί και το κόστος. Οι αγωγές θα ασκηθούν στα πολιτικά δικαστήρια, θα εκδικαστούν με την διαδικασία των εργατικών διαφορών και θα καθιστούν τις αξιώσεις τοκοφόρες.

ΑΜΕΣΑ λοιπόν οι πρώην υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που συμμετείχαν στην εθελούσια αποχώρηση προσωπικού, η οποία ανακοινώθηκε με την υπ’ αριθμόν 289/19-12-2013 Εγκύκλιο (Σειρά Β’) της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και που επιθυμούν να διεκδικήσουν το εφάπαξ που δικαιούνται χωρίς περικοπές και «κουρέματα», πρέπει να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στο τηλ.: 210 3633104, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή και να πληροφορηθούν σχετικά με τους όρους της συνεργασίας μας.

7.  ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  20/12/2018

Τα στοιχεία και τα έγγραφα που πρέπει να μας προσκομίσετε είναι τα εξής:

  • ΑΜ ΙΚΑ
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΚΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ/PROBANK/FBB
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
  • ΕΤΗ & ΜΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ Τ.Α.Π.Ε.Τ.Ε.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Εξουσιοδότηση ανάθεσης υπόθεσης, την οποία μπορείτε να βρείτε στα Γραφεία μας
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  • Φωτοαντίγραφο οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • Φωτοαντίγραφο αίτησης προκαταβολής εφάπαξ με πρωτόκολλο και ημερομηνία (αν υπάρχει)
  • Φωτοαντίγραφο αίτησης χορήγησης εφάπαξ με πρωτόκολλο και ημερομηνία
  • Φωτοαντίγραφο συμπληρωματικής αίτησης για χορήγηση εφάπαξ με πρωτόκολλο και ημερομηνία (αν υπάρχει)
  • Μισθολογικά δελτία μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013
  • Ποσό προκαταβολών που έχουν ληφθεί /ή συνολικό ποσό εφάπαξ που έχει καταβληθεί
Share Post