Έκτακτη Ανακοίνωση για τους Ομολογιούχους Ελληνικού Δημοσίου – Θετική Απόφαση

Κι άλλη θετική απόφαση υπέρ Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου της KYROS LAW OFFICES κατά Τραπεζών!

Με την υπ’ αριθ. 2171/2018 Απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών δικαιώνεται πρωτοδίκως ζευγάρι φυσικών προσώπων – ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου κατά της ALPHA BANK (ως καθολικής διαδόχου της Εμπορικής Τράπεζας).

Η απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αναγνωρίζει σε πρώην υπάλληλο (ένα εκ των δύο συζύγων) της Εμπορικής Τράπεζας αποζημίωση, με το σκεπτικό που ήδη εμπεδώνεται μετά από προηγούμενες θετικές, ως εξής:

«Η εναγόμενη Τράπεζα γνώριζε όλα τα σχετικά με την απομείωση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού Δημοσίου…ΔΕΝ ενημέρωσε τους ενάγοντες, όπως υποχρεούτο από το καθήκον βέλτιστης εκτέλεσης που επιβάλλει το άρθρο 27 του Ν.3606/2007, αλλά και βάσει των αρχών της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, ώστε να έχουν μια ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ για τοη ΚΙΝΔΥΝΟ που διέτρεχε η επένδυσή τους και να μπορέσουν να προβούν σε κατάλληλες ενέργειες περιορισμού της ζημίας τους ή να πωλήσουν τα ομόλογα….»

Το ξέρουμε ότι και η μάχη αυτή θα κριθεί τελικά στον Αρειο Πάγο, αλλά έχουμε εδραία πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε! Δεν είναι δυνατόν να έχουν εκδοθεί αλλεπάλληλες (άνω των 90) αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που επιβάλλουν κυρώσεις για παραβιάσεις της Νομοθεσίας κατά την Παροχή Επενδυτικών υπηρεσιών σε ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, και τα Δικαστήρια τελικά, να μην συμμορφωθούν!

Κατανοούμε τις σκοπιμότητες…. «προστασίας» από τον συστημικό κίνδυνο, που άλλωστε πλέον δεν μπορεί ΟΥΔΕΙΣ να τον επικαλεστεί, έστω και καταχρηστικ

Αλλά το ΔΙΚΑΙΟ είναι ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ! ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

KYROS LAW OFFICES
Share Post