Δελτίο Τύπου Ενημέρωση για την Υπόθεση της Folli, ο μετοχικός ακτιβισμός νίκησε!

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Όπως γνωρίζετε, η δίκη κατά των κατηγορουμένων στην υπόθεση της FOLLI ξεκίνησε στις 19-06-23 και διεκόπη για τις 14-09-2023, όπου επανυποβλήθηκαν οι δηλώσεις Υποστήριξης της Κατηγορίας, που κατά την δικάσιμο στις 27-09-23 (έγιναν δεκτές όλες, πλην αυτής της Folli Follie Α.Ε.)

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, όταν επανέφερε προς νέα κρίση το εκκρεμές ζήτημα της αποδέσμευσης της περιουσίας της Folli Follie Α.Ε., ενημερώθηκε προς έκπληξη όλων μας, ότι η εταιρεία δεν το επανυποβάλλει επειδή εκδόθηκε το υπ’ αριθμ. 804/2023 Βούλευμα του Β ́ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που εκδόθηκε στις 12-09-2023 (δύο μέρες πριν την από διακοπή δικάσιμο του παρόντος Δικαστηρίου στις 14-09-23), με το οποίο αποφασίστηκε η αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, εκκρεμούσας δηλαδή της δίκης στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που το καθιστά και μόνο αρμόδιο να κρίνει επί τυχόν αιτημάτων αποδέσμευσης περιουσίας, που είναι δεσμευμένη με διατάξεις των Δικαστικών Αρχών!

Όπως μας ενημέρωσαν οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας κκ. Ν. Σακκάς και Ι. Κυριακόπουλος που εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές –θύματα αυτής της μοναδικής στα χρονικά εξαπάτησης επενδυτών-εποπτικών αρχών-τραπεζών-χρηματιστηριακών αρχών και εν συνόλω της Πολιτείας, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν γι’αυτό, κινήθηκαν με ταχύτητα , ΜΟΝΟΝ αυτοί και όχι οι λοιποί εκπρόσωποι του Δημοσίου (…), ώστε να αποφύγουν την ενδεχόμενη ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ αποζημίωσης των εντολέων τους και κατέθεσαν αίτηση στις 6 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ασκήσει Αναίρεση κατά του ως άνω Βουλεύματος που παρανόμως ενέκρινε την αποδέσμευση των δεσμευθέντων υπέρ του Δημοσίου αλλά και των ιδιωτών επενδυτών περιουσιακών στοιχείων της FOLLI.

Η ΑΙΤΗΣΗ τους ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ Α.Π. ΑΣΚΗΣΕ ΤΗΝ υπ’αριθ. 56/2023 ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Λεπτομέρειες σχετικά με την πραγματικά ιδιαίτερα αισιόδοξη αυτή εξέλιξη θα δοθούν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους σε επόμενη αναλυτικότερη ανακοίνωση τους.

Η μάχη υπέρ των δικαίων των επενδυτών, την κάθαρση της χρηματιστηριακής αγοράς και την υγιή της περαιτέρω ανάκαμψη ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Γιάννης Κυριακόπουλος

Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

www.helinas.gr

 

Share Post