Ενημέρωση για τις υποθέσεις των μετόχων της πρ. Τράπεζας Probank & πρ. Ταχ. Ταμιευτηρίου – Επικείμενες Δικαστικές Ενέργειες

Προθεσμία συμμετοχής έως:  20/2/2020

Η υπ’αριθμ. 1712/2019 απόφαση του ΣτΕ με την οποία απερρίφθη η αίτηση ακυρώσεως των μετόχων της πρώην τράπεζας PROBANK και είχε ως αντικείμενο της ακύρωση των πράξεων της ΤτΕ βάσει των οποίων ανακλήθηκε η άδεια  λειτουργίας της τράπεζας και ετέθη αυτή σε καθεστώς εξυγίανσης , παραβιάζει κατάφωρα και πολλαπλώς τα δικαιώματα των αιτούντων μετόχων. Ομοίως, και η υπ’αριθμ. 1248/2019 απόφαση του ΣτΕ με την οποία απερρίφθη η αίτηση ακυρώσεως των μετόχων του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Με τις παραπάνω αποφάσεις ειδικότερα, παραβιάζονται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα των μετόχων, όπως αυτά κατοχυρώνονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δη, από τις διατάξεις των άρθρων 6 και 13 της ΕΣΔΑ, του άρθρου 1 παρ. 1 του πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ και του ευρωπαϊκού εταιρικού δικαίου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σχετικές αποφάσεις του, αναγνωρίζει την ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων των μετόχων, όπως κατοχυρώνονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αναγνωρίζει την άμεση ζημία τους, ως αποτέλεσμα αυτών των παραβιάσεων.

Με το δεδομένο αυτό, το γραφείο μας πρόκειται άμεσα να προσφύγει ενώπιον του αρμοδίου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μετόχων της πρώην τράπεζας PROBANK και του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την αποκατάσταση της ζημίας που άπαντες έχουν υποστεί.

Η συμμετοχή στις επικείμενες δικαστικές ενέργειες αφορά ΜΟΝΟ τους μετόχους της πρώην τράπεζας PROBANK και του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που συμμετείχαν στις αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ.

Προθεσμία συμμετοχής έως:  20/2/2020

Στοιχεία επικοινωνίας:  [email protected], 2103633104, 2103388426, 2103388456 (Ομήρου 50, 1ος όροφος, Αθήνα, 10672)

Υπεύθυνη δικηγόρος: Βασιλική Καραπέτσα