Μνημονιακές Κρατήσεις – Άμεση Κατάθεση Ομαδικών Αγωγών για τη Διεκδίκηση των Περικοπών των Συντάξεων

Σας ενημερώνουμε ότι η δικηγορική μας εταιρία θα προβεί σε άμεση κατάθεση ομαδικών αγωγών για τη διεκδίκηση των περικοπών των συντάξεων. Σας επισημαίνουμε ότι υφίσταται επικείμενος κίνδυνος παραγραφής, οπότε η διαδικασία θα κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς.

Όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα μπορούν να διεκδικήσουν σε βάθος πενταετίας:

  • τα ποσά που τους έχουν περικοπεί βάσει των νόμων 3986/2011, 4051/2012, 4093/2012 και 4387/2016 σε κύριες συντάξεις και επικουρικά βοηθήματα,
  • την εισφορά αλληλεγγύης,
  • τα επιδόματα αδείας,
  • τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα
  • χρηματική αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί.

Ήδη έχει δικαιωθεί μεγάλος αριθμός συνταξιούχων και οι θετικές αποφάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Την αρχή όλων αυτών απετέλεσε μια σειρά θετικών αποφάσεων του ΣτΕ (2287-2290/2015), που άνοιξε το δρόμο για τη διεκδίκηση αναδρομικά των ποσών που περιεκόπησαν για όλους σχεδόν τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκάστοτε θετική απόφαση δικαιώνει – καλύπτει μόνο όσους προσέφυγαν. Δεν καλύπτονται, δηλαδή, από τη θετική απόφαση και άρα δεν λαμβάνουν τα περικεκομμένα ποσά όσοι συνταξιούχοι δεν προβούν στην άσκηση ενδίκων βοηθημάτων.

Τα απαιτούμενα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσετε στην εταιρία μας για να συμμετάσχετε στις ομαδικές αγωγές είναι τα εξής:

  1. Εξουσιοδότηση προς την εταιρία μας, το έντυπο της οποίας θα βρείτε στα γραφεία μας.
  2. Φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  3. Τα μηνιαία εκκαθαριστικά της σύνταξής σας (από το 2011 έως σήμερα), στα οποία αποτυπώνονται οι περικοπές που διενεργήθησαν βάσει των ανωτέρω νόμων (ένα εκκαθαριστικό για κάθε μεταβολή που επήλθε).
  4. Ομοίως τα μηναία εκκαθαριστικά της επικούρησής σας.
  5. Την απόφαση απονομής της κύριας σύνταξής σας.
  6. Την απόφαση απονομής της επικούρησής σας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι πριν την κατάθεση των ομαδικών αγωγών θα πραγματοποιηθούν αιτήσεις – εξώδικες οχλήσεις στα Ταμεία με σκοπό να «μπλοκαριστεί» η παραγραφή των αξιώσεών σας.

Share Post