ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 292/2020 απόφασή του εδέχθη την προσφυγή που ασκήθηκε από πρώην υπάλληλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικότερα, η απόφαση αυτή:

  • Αποφαίνεται ότι το επίμαχο ποσό που συμπεριελήφθη στη δήλωση φόρου εισοδήματος ως εισόδημα από μισθούς δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες.
  • Διατάσσει τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. να προβεί σε νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και να επιστρέψει στην προσφεύγουσα το ποσό του αχρεωστήτως καταβληθέντος φόρου με το νόμιμο τόκο από την επομένη της κατάθεσης της ενδικοφανούς προσφυγής.

Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που επαναλαμβάνει το διατακτικό και άλλων θετικών αποφάσεων που έχει εκδώσει το γραφείο μας τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία, μας γεμίζει αισιοδοξία για την τελική δικαίωση και των υπολοίπων προσφευγόντων, τόσο με τις ατομικές όσο και με τις ομαδικές προσφυγές.

Share Post