Ενημέρωση γιά τις υποθέσεις που αφορούν τον ΛΕΠΕΤΕ

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις:

  1. Συζητήθηκε η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων 53 αιτούντων σήμερα στο κτίριο 5 Αίθουσα 1, κατά της ΕΤΕ: Προθεσμία υποβολής σημειώματος χορηγήθηκε από την Πρόεδρο γιά την ερχόμενη Πέμπτη 10:00 πμ. Ως μάρτυρες εξετάσθηκαν οι κκ. Τσαλαβρέττας & Καυκαλάς.
  2. Ενημερωθήκαμε από τον Γραμματέα κ. Φράγκου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ότι η Μηνυτήρια Αναφορά 82 μηνυτών με ΑΒΜ Γ2018/54 ανατέθηκε από 30/03/2018 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς. Έπεται ενημέρωση γιά τις λεπτομέρειες. Θα γνωστοποιηθεί εγγράφως (με συνημμένα τα στοιχεία της δικογραφίας, εφ’οσον λάβει πλέον την σήμανση της προκαταρκτικής εξετάσεως) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία οφείλει ΑΜΕΛΗΤΙ να καταθέσει η ΙΔΙΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ, ώς ΜΗΝΥΤΡΙΑ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, γιά τα διαλαμβανόμενα αδικήματα, εφόσον υπάρχει καταγγελία γι’αυτά.

    Φυσικά, η δυνατότητα συμμετοχής και όσων ακόμη ενδιαφέρονται υπάρχει και είναι ανοικτή σε όλους. Η χρησιμότητά της είναι αναμφισβήτητη.

  3. Ενημερωθήκαμε γιά την υπόθεση της αποφάσεως που έλαβε χθές η Διαχειριστική επιτροπή, περί εγγραφής ποσου “χρέους” (?) ύψους 618 εκ ευρώ. Μόλις ενημερωθούμε με το σχετικό έγγραφο θα προτείνουμε σχετικές ενέργειες
  4. Συντομα, θα συμπεριλάβουμε όλους τους εντολείς μας σε ομαδικό εξώδικο γιά την πρόσφατη καταβολή του “φιλοδωρήματος” έναντι της οφειλής επικουρήσεως μηνός Δεκεμβρίου.
  5. Γιά το σοβαρότατο ζήτημα των μετοχοδανείων (“stock options”) καλούμε όσους ενδιαφέρονται γιά τις σχετικές ενέργειες. Από ότι ενημερώθηκα, έχει “παραποιηθεί-νοθευθεί” η ημερομηνία λήξεως αποπληρωμής του (2019), εις τρόπον ώστε αυτή να έχει συντμηθεί κατά 1 χρόνο, δηλαδή φέτος το 2018 (παράτυπα, παράνομα, καταχρηστικά, αυθαίρετα και μονομερώς) και τα εν λόγω δάνεια να είναι πλέον απαιτητά και ληξιπρόθεσμα.
  6. Γιά το θέμα των δανείων εν γένει (στεγαστικών-καταναλωτικών κλπ) επειδή έχουμε ώς γραφείο επιτυχει ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ που έχει χορηγήσει η ΕΤΕ σε άλλους εντολείς μας) πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ομαδική κίνηση, με ΑΙΤΗΜΑ του ενδίκου βοηθήματος-εξωδικαστικής επίλυσης, το ΚΟΥΡΕΜΑ της ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ λόγω της κατάργησης επικούρησης.
  7. Φορολόγηση ΛΕΠΕΤΕ Το πλέον εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι αυθαιρέτως η ΕΤΕ, μέσω των υπηρεσιών της, “τοποθετούσε” την φορολογική της υποχρέωση επί του ΛΕΠΕΤΕ ώς “συνταξιοδοτική παροχή”, με αποτέλεσμα την βαρύτατη επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος:Εάν αποδειχθεί δικαστικώς, και διά των τακτικών αγωγών αλλά και ενδεχομένως μέσω Ομαδικής Ενδικοφανους Προσφυγής, έστω γιά τις χρήσεις όπου έκαστος εξ υμών συνταξιοδοτήθηκε και επέκεινα, ότι η Μετεργασιακή Παροχή συνέπιπτε εννοιολογικώς μέ τις “αποδόσεις” ενός sui generis ομαδικού αποταμιευτικού προγράμματος καταβολής εγγυημένων παροχών γιά το μέλλον ( όπου τα “ασφάλιστρα” καθ’όλη την διάρκεια καταβολής τους από τους πόρους -εισφορές παρακρατούντο εκ των μηνιαίων αποδοχών τους, ενώ το “ασφάλισμα” καταβαλλόταν εφ’όρου ζωής των “ασφαλισμένων”-αντισυμβαλλομένων), τότε η φορολόγηση θα πρέπει να απομειωθεί και αντί να είναι στο 30% και άνω στις καταβληθείσες επικουρήσεις, να προσαρμοσθεί στο 15% (Ν. Παπακωνσταντίνου) ή στο 10%, όπως ήταν πρίν το 2011.

Συνεχίζουμε και ενημερώνουμε από τις επόμενες ημερομηνίες δικασίμων επί των τακτικών αγωγών.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Post Tags
Share Post