ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ

Έκτακτο Κάλεσμα Συνταξιούχων ΕΤΕ στη δίκη αίτησης αναστολής της τράπεζας – Προθεσμία έως 14 Ιουλίου

Κατόπιν της χθεσινής μας παρέμβασης στη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, σας ενημερώνουμε ότι απερρίφθη το αίτημα προσωρινής διαταγής που ζητήθηκε με την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του ΕΤΕΑΕΠ, προκειμένου να ανασταλεί η ισχύς του νόμου και φυσικά η καταβολή της εκ του νόμου 4618/2019 προβλεπόμενης εισφοράς της.

Απεδείχθη ότι οι ισχυρισμοί που αναπτύξαμε υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη θετική αυτή έκβαση. Προσκομίσαμε και επικαλεστήκαμε στοιχεία, τα οποία μόνο εμείς μπορούσαμε να εισφέρουμε και αφορούσαν την οικονομική κατάσταση της τράπεζας, τα οικονομικά της μεγέθη, ότι δεν υφίσταται κανέναν κίνδυνο από την καταβολή των παροχών και τον κίνδυνο που υφίσταται για όλους τους συνταξιούχους, που έχουν αποστερηθεί τα εισοδήματά τους. Το Ελληνικό Δημόσιο και το ΕΤΕΑΕΠ στηρίχθηκαν σε εμάς και απέβλεψαν στα στοιχεία αυτά.

Η διαδικασία ήταν πολύωρη και εξαντλητική, διότι κατόπιν της συζητήσεώς μας με τις Προέδρους του ΣτΕ, μας ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία προς απόδειξη των προαναφερθέντων ζητημάτων και ακολούθησε αντιπαράθεση ενώπιόν τους με τρεις δικηγόρους της τράπεζας εκ των οποίων οι δύο είναι καθηγητές της Νομικής Σχολής, ο κ. Δελλής και ο κ. Τριανταφυλλάκης.

Οι Πρόεδροι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με την παραίτηση της Εθνικής Τραπέζης από το Εφετείο και τη συνομολόγηση εκ μέρους της των πραγματικών περιστατικών (άκυρα δάνεια κλπ), τα οποία έχουν πλέον κριθεί τελεσιδίκως με την υπ’ αριθμ. 2048/2018 απόφασή μας. Επιπλέον, εστίασαν την προσοχή τους στην οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι εξ αιτίας της διακοπής καταβολής των επικουρικών παροχών τους από την ΕΤΕ.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δεινή οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων και ενόψει του κινδύνου που επικαλούμαστε για όλους, κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όλων των συνταξιούχων στην παρέμβαση που θα ασκήσουμε στη δίκη της αίτησης αναστολής της τράπεζας, η οποία θα συζητηθεί μέσα στον Ιούλιο. Προκειμένου να έχετε όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε αυτή τη δίκη, θα πρέπει:

  • Nα συμπληρώσετε και να υπογράψετε σχετική εξουσιοδότηση, την οποία θα βρείτε στα γραφεία μας ή θα σας αποστείλουμε μέσω e-mail και να θεωρήσετε το γνήσιο της υπογραφής σας σε Κ.Ε.Π. ή Αστυνομικό Τμήμα.
  • Να μας καταβάλετε το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%).
  • Επιπλέον για το τυπικά παραδεκτό της παρέμβασης ζητήθηκε από την Πρόεδρο του ΣτΕ να προσκομίσετε ένα Συμβολαιογραφικό Πληρεξούσιο. Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το Γραφείο μας.

Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι συνταξιούχοι ανεξαρτήτως αν έχουν καταθέσει αγωγές με εμάς ή όχι. Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι πελάτες μας θα πρέπει να μας προσκομίσουν περαιτέρω την απόφαση απονομής επικούρησης ή ένα μηνιαίο εκκαθαριστικό επικούρησης προς απόδειξη του εννόμου συμφέροντός τους.

Προθεσμία συμμετοχής έως 12/7.

Post Tags
Share Post