ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΛΕΠΕΤΕ: ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΤΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ

Στις 8/3/2022 συζητείται ενώπιον του Αρείου Πάγου νέα αναίρεση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κατά απόφασης του Εφετείου Αθηνών που δέχθηκε εν μέρει τις αγωγές των δικαιούχων επικούρησης.

Η Τράπεζα προσπαθεί εκ νέου να ισχυριστεί στο ΑΠ οτι ο Λογαριασμός ΛΕΠΕΤΕ είναι φορέας επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης και όχι μετεργασιακή αμοιβή, παρά το γεγονός ότι αυτός ο ισχυρισμός στην πραγματικότητα απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο σε προηγούμενη αναίρεσή της.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με παλαιότερες ανακοινώσεις μας, στο πλαίσιο εφέσεων που έχουν συζητηθεί, έχουμε υποβάλει αίτημα να γίνουν Προδικαστικά Ερωτήματα προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου επ’αυτών.

Το αυτό αίτημα θα υποβληθεί και ενώπιον του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι με τις αγωγές μας ζητούμε να αναγνωριστεί ότι οι επικουρικές παροχές των δικαιούχων του προγράμματος επικούρησης, αποτελούν συμβατική υποχρέωση της τράπεζας και προστατεύονται ως αμοιβή.

Είμαστε αισιόδοξοι για την τελική έκβαση, διότι από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σχηματισθεί συμπαγής και διαχρονική νομολογία αναφορικά με το νομικό ζήτημα του ποιες εργοδοτικές παροχές εμπίπτουν στην έννοια της «αμοιβής» και δη της «μετεργασιακής αμοιβής» που οφείλονται από τον εργοδότη και προστατεύονται από το ευρωπαικό δίκαιο.

Τη σχετική νομολογία την επικαλούμαστε και την προσκομίζουμε σε όλα τα δικαστήρια και στον Άρειο Πάγο.

Σημειωτέον ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ανώτατο δικαστήριο και η κρίση του επί των τιθέμενων υπόψη του ζητημάτων θα δεσμεύσει τα εθνικά δικαστήρια που θα κρίνουν τα ίδια νομικά θέματα σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας.

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι γίνεται κανονικότατα η κατάθεση ενδίκων μέσων κατά απορριπτικών αποφάσεων ώστε να ευνοηθούν όλοι οι εντολείς μας από κάθε θετική εξέλιξη στην υπόθεση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και ειδικότερη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα γραφεία μας.

 

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ !

Post Tags
Share Post