ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Στα πλαίσια κατάθεσης των ομαδικών αγωγών ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων αναφορικά με τον επανυπολογισμό των κυρίων συντάξεων των συνταξιούχων της ΕΤΕ, το γραφείο μας, ήδη από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση για την διεξαγωγή πιλοτικής δίκης, όπως προβλέπεται από τον νόμο 3900/2010.

Σύμφωνα με την αίτησή μας, η οποία έγινε δεκτή, θα εισαχθεί προς εκδίκαση ενώπιον του ΣτΕ, το ευρύτερου ενδιαφέροντος και πολύ σημαντικό ζήτημα του διαφορετικού τρόπου υπολογισμού των συντάξεων παλαιών και νέων συνταξιούχων, όπως εισήχθη με το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016). Το ΣτΕ δηλαδή, καλείται να εξετάσει κατά πόσο η διάκριση αυτή είναι νόμιμη και σύμφωνη με το Σύνταγμα και τις υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α).

Η αποδοχή της αιτήσεώς μας από το ΣτΕ είναι μία παρά πολύ θετική εξέλιξη για όλες τις αγωγές που έχουμε καταθέσει και που πρόκειται να καταθέσουμε στο προσεχές διάστημα, καθώς με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε μία ενιαία κρίση από το ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας μας για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί  πολύ μεγάλο αριθμό συνταξιούχων, αποφεύγοντας έτσι και τον κίνδυνο έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων επί των διαφορετικών αγωγών που κατατίθενται.

Κατόπιν τούτων, αναμένουμε να προσδιορισθεί η ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης στο ΣτΕ, ενώ μέχρι την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης αναστέλλεται η εκδίκαση όλων των σχετικών ομαδικών αγωγών μας, που αφορούν το ίδιο θέμα.

Με τα παραπάνω δεδομένα και καθώς συνεχίζεται ακόμα η κατάθεση των ομαδικών αγωγών, η προθεσμία συμμετοχής για όσους δεν μας έχουν αποστείλει τα έγγραφά τους, παρατείνεται έως τις 14/5/2021. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το γραφείο μας προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα έγγραφα, τη διαδικασία κλπ.

Post Tags
Share Post